Uudised

2020 pressifoto nominendid on selgunud

12 jaanuar 2021

Tänavu valiti aasta parimad pressifotod 539 foto ja 43 osaleja seast, nende seas uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valiti „Aasta Pressifoto 2020“.

Žürii, kelle esimees oli Äripäeva uudiste ja uuriva toimetuse juht Viivika Rõuk, avalikustas nominendid eile, 11. jaanuaril. Fotosid hindasid lisaks ka Eesti ajakirjanik Jaanus Piirsalu ja spordifotograaf Joosep Martinson, Leedu dokumentaalfotograaf Tadas Kazakevicius ning Soome juurtega ent Hollandis tegutsev koolitaja, visuaalne kunstnik, toimetaja ja kuraator Rebecca Simons.

Võitjad tehakse teatavaks Pressifoto näituse avamisel ja auhinnad antakse üle märtsi alguses toimuval pressipeol. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 eurot. „Aasta Pressifoto 2020“ autor pälvib lisaks veel 1000€ preemia. 

Vaata kõiki nominente siit.

*

Foto: Stanislav Moškov, Õhtuleht „Rahvusballett karantiinis”. 

Eesti Rahvusballeti eriolukord: kes kokkas varvaskingad jalas, kelle tugipuuks sai kapiuks ning kes julges häälekaid hüppeid teha? Kes vähegi balletietendusi vaatamas käinud, teab, et baleriinide varvaskingad on hüpete järel põrandaga kokku puutudes üsna häälekad. Mis saab aga siis, kui aga teatrimaja läheb eriolukorra tõttu pausile ja baleriin tahab samu hüppeid teha kodus? Mida alumised naabrid ütlevad? Või milise lahenduse leidsid Eesti Rahvusballeti tantsijad sellele, et kodus pole neil seinasuurust peeglit ja stanget nagu proovisaalis? Tulevad sel juhul appi diivani seljatugi, tool või köögilaud? Rahvusballeti trupp on eriolukorra läbi teinud. Vägagi leidlikult.

 

 

Enriika Vunk

uudised@eestifoto.ee