Uudised

Kuidas pulmafotograafi portfoolio nullist üles ehitada?

14 oktoober 2024

Kui oled unistanud saada pulmafotograafiks, oled kindlasti ka mõelnud, kuidas alustada, eriti kui sul pole seni veel ühtegi pulma õnnestunud pildistada.

Allolevas loos jagab John Branch näpunäiteid, kuidas üles ehitada tugev portfoolio, mis aitab kliente leida ja ühtlasi ka fotograafiaalast äri kasvatada.

Videos on välja toodud mõned strateegiad pulmafotograafia portfoolio loomiseks. Esmalt soovitab fotograaf võimalusel osaleda stiliseeritud pildistamistel ehk lavastatud pulmades. Kindlasti on üheks alternatiiviks ka pulmamess, kus saad kätt harjutada pruutpaaride pildistamisel ning ühtlasi ka erinevate teenusepakkujatega kontakte luua. Säärases kohas näidispilte luues võivad nood liiga kunstlikud tunduda, seega ole loominguline ja vali oma portfooliosse teistele vaatamiseks vaid neid fotosid, mis tunduvad võimalikult autentsed. 

Alustajale on kindlasti ideaalsed just väiksema mastaabiga, intiimsed pulmad, seal pole ka riskid nii suured. "Selle asemel, et kohe sukelduda täispikka pulmapäeva, saad alustada vaid mõne tunniga, keskendudes olulistele hetkedele - see annab sulle ka rohkem aega, et paariga koostööd teha, jäädvustada ehtsaid hetki ning luua tugev vundament oma portfoolio jaoks," vahendab veebileht Fstoppers fotograafi soovitust. Väikestes pulmades on lihtne tabada siiraid ja emotsionaalseid kaadreid. "Miinusena võib välja tuua, et väiksematel pulmadel puuduvad tihti traditsioonilised pulmapäeva elemendid, nagu suured pulmapidustused või uhked peod. See tähendab, et ühest sündmusest ei pruugi alati saada täisväärtuslikku portfoolio materjali," lisab Branch.

Teiseks fotograafiks olemine on teine levinud viis, kuidas fotograafid oma portfooliot loovad. Teise fotograafina oled sa peamiselt põhifotograafi abistajana, mis tähendab, et sul ei pruugi olla nii palju vabadust teha selliseid pilte, mida oma portfooliosse vajad. Lisaks ei pruugi kõik peafotograafid lubada teisel fotograafil oma pilte portfoolios kasutada, seega on oluline see enne koostöö algust selgeks teha. 

Vaata ülevaatliku videot koos soovitustega SIIT.

 

Enriika Vunk

uudised@eestifoto.ee